Осумнаесет патници загинаа, меѓу нив и деца, откако автобус со голема брзина слета од патот во југозападниот дел на Пакистан.

Заменик-регионалниот администратор Мохамед Касим информираше за обиди на спасувачите да ги пренесат телата во блиската болница. Тој додаде дека „очигледно, нема преживеани“.

Точната причина за несреќата сè уште не е утврдена.

Медиуми потсетуваат дека трагедии како оваа се вообичаени во Пакистан, поради лошите патни инфраструктури, непочитувањето на сообраќајните закони, лошо одржуваните возила.