– Трошевме само 42 милијарди долари годишно. Замислете, 42 милијарди. Колку што сфатив, Русија годишно троши 50 милијарди за цела војска, а ние 42 милијарди, изјави Трамп во интерјви за Фокс њуз.

Тој додаде дека и покрај толкавите трошоци САД не добиле ништо за возврат.

– Милијарди и милијарди долари. Најновите хеликоптери „Блек хоук“, што сега ќе ги проучува Русија, Кина и некои други, бидејќи тоа е најдобрата технологија во светот, посочи Трамп.

Тој додаде дека е огорчен шт САД не ја уништиле воената техника пред да заминат од Авганистан и сега таа е во рацете на талибанците.

– Повлекувањето на трупите од Авканистан под раководство на актуелниот претседател Џо Бајден е најголемо понижување за САД, посочи Трамп.