Цветан Трипуновски од ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук пишува дека министерот Љупчо Николовски колку повеќе промовира толку повеќе нашите македонски земјоделски производи скапуваат на нива.

-Љупче колку ти повеќе промовираш толку повеќе нашите Македонските земјоделски производи скапуваат на нива‼️

Појди во моментов во Ресен да видиш каде завршува јаболкото и како овоштарите преживуваат како резултат на Вашата неспособност‼️

Од овие екскурзии бенефит имаш само ти луксузирајќи се на државен трошок❗️

ПС: Си купи ли нови патики од Берлин❓, стои во постот на Трипуновски.