Службата за борба против организираниот криминал  денеска уапси уште еден близок соработник на групата Веља Невоља, инаку поранешен водач на навивачите на ФК Рад.

Станува збор за Бојан Хрватин, објавија српските медиуми.

На 7 јуни 2011 година, Хрватин беше осуден на 30 години затвор од Високиот суд во Белград за кривично дело тешко убиство.

Сепак, во март 2012 година, Апелацискиот суд во Белград ја преполови казната на Хрватин од 30 на 15 години затвор за убиството на навивачот на Вождовац, Бојан Мајиќ на 4 август 2005 година, додека другите тројца обвинети ги ослободи од обвинение за учество во борба за застареност .

Инаку, околу триесетина членови на групата Велјко  Беливук и Марко Мировиќ беа испрашувани пред неколку дена во Обвинителството за организиран криминал  под сомнение дека извршиле најмалку пет убиства.

Според информациите на „Новости“, им биле прикажани дури и фотографии, пронајдени во заштитената апликација „Скај“, кои прикажувале убиства, распарчување на телото, отсекување на главата и екстремитетите … Некои од осомничените дури и повраќале во судница по такви ужасни сцени., во кои тие беа сослушани од обвинителот.