Пукањето се случило во новосадската населба Детелинара, а Стефановиќ починал од раните. Според неофицијалните извештаи на медиумите, Стефановиќ бил ангажиран како телохранител на ранет маж кој наводно бил главна цел на нападот.

Убиениот млад човек беше освојувач на повеќе медали во борење, џудо и борба, и има два порази во својата ММА кариера. Последен пат настапи пред пет години, а потоа беше поразен од Раша Обрадовиќ, која се прости од колегата на социјалните мрежи.

Стефановиќ го имаше својот прв ММА настап организиран од СБЦ против Јакуб Милер.