Натпреварот кој започна во 18 часот се игра на стадионот во Будимпешта и има 61.000 гледачи и е првиот на ова натпреварување на кој се игра пред целосно полн стадион.

Унгарија оцени дека ситуацијата со корона вирусот е смирена, откако 5,3 милиони граѓани беа вакцинирани.