Судот уште денеска му изрече пресуда во висина од една година од седум месеци и забрана да работи во МВР следните десет години. Ова е шести обвинет кој признава вина.

Случајот „Двојник“, се однесува на издавање пасоши на странски државјани користејќи туѓ идентитет.