Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, по добиеното известување од ЕВН, ги известува граѓаните дека:

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, на ден 08.06.2022 година ( среда ) , без електрична енергија ќе останат следните корисници:

• Од 05:00 до 09:00 часот, корисниците од дел од ул. Борис Трајковски, ( фирмите во нас. Пинтија ) . ( општина Кисела Вода);
• Од 05:00 до 09:00 часот, дел од корисниците од с. Батинци и с. Љубош. (општина Студеничани);
• Од 08:30 до 14:00 часот, корисниците од дел од с. Горно Соње, (место викано Мајсторец). (општина Сопиште);
• Од 08:30 од 13:00 часот, дел од корисниците од ул. Иван Мештровиќ, од бр.1 до бр.31, непарните броеви. (општина Кисела Вода)
• Од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од ул. Женевска ул. Хашка и ул. Душко Бојковски (општина Карпош);
• Од 12:00 до 14:30 часот, дел од корисниците од с. Маркова Сушица. (општина Студеничани);
——————————————————————————————————————————————————————
Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, по добиеното известување од ЈП Водовод и канализација, ги известува граѓаните дека:

на ден 08.06.2022 година, (среда )

•Поради зафати во водоводната мрежа, (стопирање на стар приклучок) на ул. Бриселска бр. 18А, од 10:00 часот до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците: Бриселска, Софиска, Његошева, Копенхагенска и Стокхолмска. (Општина Карпош)

•Поради отстранување дефект на водоводна мрежа со пречник од ф-80 мм на ул. Златко Шнајдер бр. 10, од 09:00 часот до завршување на интервенцијата, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од дел од ул. Златко Шнајдер. (Општина Центар)