Во најава е влошување на и така лошиот јавен превоз во Скопје. Поради насобраниот долг кон нив, утре во 10 часот приватните превозници ќе ги паркираат автобусите во гаражите и нема да ги возат редовните линии.

Тие нема да протестираат и нема да го блокираат градот.

Неизвесноста за тоа дали и кога ќе бидат платени за својата работа останува не само меѓу приватните превозници, туку и меѓу вработените во ЈСП.