Мицкоски објави дека Заев проблемот ќе го направи од билатерален помеѓу Македонија и Бугарија во проблем на Македонија со ЕУ.

– Утре ќе организираме протест. Бараме документот да биде ставен на увид на јавноста. Протестот ќе биде од 15 до 17 часот каде ќе бидат блокирани три раскрсници во Скопје. Протести ќе има и во 10 градови во земјава, рече Мицкоски.