Професорката Билјана Ванковска преку својот Фејсбук профил ја искоментира постапката на пратеничката на СДСМ Бисера Костадиновска Стојчевска во Собрание да се појави во скафандер.

Професорката објаснува дека со скафандерот се штити самата себе а не другите наоколу.

-Во меѓувреме оваа стасала да убие уште некого во Собрание и се фали – патем скафандерот ја штити неа, а не другите околу неа, напиша Ванковска на Фејсбук.

Сега прочитав дека починал некој за мене непознат млад човек, кој пред помалку од четири недели, кога заболел од ковид,…

Posted by Biljana Vankovska on Sunday, April 18, 2021