Тој на средбата со претставници на Бугари од Македонија рече дека двете деца на Заев учат во Бугарија и оти во тоа не гледа ништо страшно.

– На Заев децата учат во Софија, откри Борисов.

Делот со изјавата на Борисов е на 17 минута од видеото.