Интересно е што изјавата на Претседателката на Европската Комисија доаѓа во време кога СДСМ и партијата од која доаѓа премиерот ги убедува граѓаните дека парите потрошени на реновирање на објектите се фрлени пари. Очигледно гостинката не мисли така.

Премиерот ништо не искоментира. Слична ситуација Заев имаше и при посетата на Вучиќ кој исто така им се восхитуваше на проектите дел од Скопје 2014.