Во кругот на поранешната фабрика „Македонија табак“ на излезот од Тетово кон Скопје утрово после девет часот избувнал голем пожар.

Бројни пожарникарски екипи се на терен и се обидуваат да го изгаснат пожарот.

Полицијата го ограничува движењето во Тетово поради големиот пожар и густиот чад.