Пабло Карењо Буста успеа да му го одземе сервисот, а за време на последниот поен во гем, Новак ги загуби живците.

Откако Шпанецот дојде до предност, Ѓоковиќ бесот го истури на рекетот. Го фрли директно на трибините, но не доби опомена.

Неговата нервоза јасно е видлива, па тој влезе во расправа и со своите тренери, а по фрлање на рекетот зема нов кој го искрши по изгубен гем.