Димче Грков од Синдикалната организација Енергетика при Самостојниот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија – ССЕРИ кој како што рече е еден од синдикалните лидери којшто е избркан од работа се обрати на протест на КСС во четвртокот.

Во продолжение следува неговото обраќање: