Запленетиот кокаин бил со чист квалитет во вредност од околу 225 милиони евра, пренесува порталот „Егзит“, повикувајќи се на италијанските медиуми.

Акцијата е спроведена во соработка со канцеларијата на регионалниот обвинител за борба против мафијата.

Претходно преку ова пристаниште поминаа и две пратки кокаин од Јужна Америка, наменети за Косово и Албанија.