Видео од ваквата катастрофална ситуација објави пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Бране Петруштевски, на неговиот фејсбук профил.

На видео снимката се гледа како се фрла ѓубре и отпад во река во Куманово. Граѓаните револтирани реагираат, надлежните да ги санкционираат ваквите постапки.

👉К’д ќе ви каже Максо и СДСМ дека е завршена регулација на речно корито на Кумановку, ви само пуштете им ги овија видеа,…

Posted by Бране Петрушевски on Monday, May 17, 2021