Во овој спот, по којзнае кој пат, Џамбазки ги повтори шовинистичките ставови на неговата партија и во очајната потрага по гласови за влез во бугарскиот парламент, повторно нагласи дека „Македонија е Бугарска“, а тоа го нарече „факт на кој не му треба доказ“.

-Македонија е бугарска. Факт на кој не му треба доказ. Факт што Зоран Заев го заборава кога е во Скопје. И тој се сеќава само кога ќе побара нешто. Бугарија отсекогаш ја сакала Македонија. Но, Бугарија не треба да биде уценувана! Пријателството се гради со доверба и доследност. Вистината не може да се заобиколи, а историјата треба да ја отфрли судбината на секој предавник. Бугарија и БУГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ќе ја продолжат нашата битка за вистината!“, напиша Џамбазки на официјалниот фејсбук профил.

 

Македония е българска! Продължаваме битката за истината!

❗️Македония е българска. Факт, който няма нужда от доказване. Факт, който Зоран Заев забравя, когато е в Скопие. И си спомня, само когато поиска нещо. България винаги е обичала Македония. Но България не бива да бъде изнудвана! Приятелството се гради с доверие и последователност.

🇧🇬 Истината не може да се заобикаля, а съдбата на всеки предател е да бъде отхвърлен от историята. България и БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ще продължим своята битка за истината!

#БългарскитеПатриоти 🗳1️⃣6️⃣
#Македония е #България

Posted by Ангел Джамбазки on Friday, June 18, 2021