Голем број македонски иселеници се собраа во турскиот град Измир каде се слушаа македонски мелодии. Во 90-те години на претходниот век многу наши сограѓани се иселиле таму, а според некои пресметки има и до 500.000 Македонци во Измир.

Повеќе може да погледенте од видеото во продолжение: