Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денеска во изјава за медиумите, по лидерската средба со премиерот Димитар Ковачевски, истакна дека е добро што се случила оваа лидерска средба бидејќи има комуникација.

Како што вели, и покрај сите шпекулации досега комуникација немало.