Мислам дека овие скоро месец дена кампања покажаа дека ВМРО-ДПМНЕ го има најдобриот концепт и најдобрата програма за Радовиш. После извесната промена и на владата која ќе се случи од понеделник заради убедливата победа на ВМРО-ДПМНЕ во една соработка на централната и локалната власт, заеднички ќе реализираме бројни проекти.

Затоа ни е потребна голема, масовна и референдумска излезеност на 31-ви октомври, да излезат сите граѓани на гласање и да има една голема и да има една голема и убедлива победа.

Целта на власта во заминување е граѓаните да останат дома, да бидат заплашени и демотивирани од црната кампања која ја водат. Ги повикувам да не подлегнуваат ниту на притисоци, ниту на закани и уцени, и доколку има исти такви да ги пријават затоа што надлежните институции ќе постапуваат и исто така да не подлегнуваат на црната кампања.

Доаѓаат многу подобри денови за Македонија, заеднички ќе создаваме нова иднина со проектите кои ги има во нашата програма и кои ќе ги реализираме, како и како што веќе споменав, со една соработка со централната и локалната власт.

Затоа на 31-ви октомври масовно и во голем број ги повикувам граѓаните на Радовиш да излезат и да гласаат за бројот 7.