Околу 7 часот по локално време, џип запре покрај девојчето кое си играше во тревата и го зграпчи. Следуваше борба по што девојчето успеа некако да се извлече и да побегне, а исто така побегна и лицето кое се обиде да го киднапира.

Од канцеларијата на локалниот шериф објавија дека мажот е веќе во притвор, а бил пронајден откако неговиот автомобил бил следен преку надзорните камери. Тој е уапсен и ќе се соочи со обвинение за обид за киднапирање на дете и тежок напад.

Полицијата соопшти дека киднаперот веќе имал криминално минато кое вклучува и претходно обвинение за сексуален престап над дете.