Претседателот на ОК ВМРО-ДПМНЕ Аеродром, Дејан Митески е денешен гостин во „Утро со Златев“. Со него со дискутирашње на повеќе теми, а посебен акцент се стави на последниот скандал на Златко Марин, односно јавната набавка по цени четири пати повисоки од пазарните.

– Веќе 3 и пол години откако Златко Марин е градоначалник се обидува да ги прикаже поединечните цени на договорите. Упорноста на советничката група и нашата упорност како опозиција во Аеродром доведе до тоа дека мора да ги објави под закана дека ќе се врши ревизија на тие набавки, а по објавување на тие поединечни цени можевме да видиме фрапантни цени на овие набавки, дециден е Митески.

Дел од нереалните бројки по кои вршел набавки се следниве:

Корпа за отпадоци 16000 денари плус ДДВ
Клупа за седење 15000 денари плус ДДВ
Фонтана за пиење вода 65000 денари
Пролетно пуштање на фонтана 6500 денари
Затворање на вентилот 6500 денари
Обрач за кош на отворено игралиште 15000 денари
ПВЦ врата 40000 денари (пазарната цена е 8000-1000 денари)
Лед светилка 48000 денари

Бројките се превисоки и нереални, тоа го заклучија гостинот Митески и новинарот Златев.

Погледнете ја целата емисија од видеото погоре.