„Чистење по поплавата: Новинарка на РТЛ помага да се расчисти Бад Мунстерајфел“ – е насловот на телевизискиот прилог на репортерката Сузана Олен.

Но, наскоро се појави видео и од случаен очевидец, каде што се гледа како новинарката намерно се мачка со кал по лицето и облеката. Поплавите однесоа 128 животи во Германија.


-Пристапот на нашиот репортер е во спротивност со нашите принципи и стандарди. Затоа ја отпуштивме посочената новинарка веднаш штом дознавме што сторила, се вели во соопштението на телевизијата.