– Доаѓањето на пролетта го означува почетокот на нашата пролетна офанзива за нов пресврт на политичкото делување на СДСМ и Северна Македонија. Следува реформа на досегашната кадровска понуда на СДСМ ќе внесеме нова енергија на нашите редови ќе ги отвориме вратите за сите оние кои се блиски до социјалдемократските идеи, ќе ја продлабочиме започнатата борба, против високата корупција и организираниот криминал и ќе ја креваме мотивацијата на нашите граѓаните, порача Заев.

Тој додаде дека сите заедно ќе продолжиме по патот кој заедно да го чекориме.

– Станавме членка на НАТО, се движиме кон полноправно членство на ЕУ, потенцираше Заев.

Повеќе може да погледнете од видеото во продолжение.

🔴[Во живо:] Прес-конференција на претседателот на СДСМ, Зоран Заев

🔴[Во живо:] Прес-конференција на претседателот на СДСМ, Зоран Заев

Posted by СДСМ – Социјалдемократски сојуз на Македонија on Sunday, 21 March 2021