Снимката за нивниот подвиг станала вирална и собрала над 2,2 милиони прегледи на Твитер.

-Подобро да го наречам пулсирачки планк, коментирала една твитерџика.

-Во цело ова видео, избројав 0 склекови, вели второ лице.

Има и спротивни коментари и твитерџии кои не биле толку строги затоа што Грасли има 87 години.