Вечерва околу 20.15 часот во пристаништето Каштела, во Каштел Гомилица, Сплит, избувна пожар на неколку закотвени чамци.

Постапката за гаснење на пожарот е во тек, извести полицијата, пренесува Индекс.

Дежурните пожарникари за порталот Индекс изјавуваат дека сите се на терен и дека нема повратни информации дали некој е повреден, но дека многу гори.

Читателите известуваат дека се слушнала силна експлозија.