Па така, на Јутјуб има објавено видео како тој пие кафе на Галијата на Вардар што минатата недела ја урна градоначалникот Петре Шилегов.

На друга снимка од декември минатата година Пекер со големо обезбедување се шета по кејот додека му приоѓаат обожаватели и се фотографираат.