Што е смешно, го прашува најголемата опозициска партија ВМРО ДМНЕ министерот за здравство Венко Филипче, кој е редовен на сите митинзи на СДСМ во кампањата за локалните избори кои ќе се одржат на 17 октомври.

На 8 септември во Тетово, во модуларната болница имаше пожар во кој загинаа 14 лица.