Но, во Шкотска не одеше се по планот и на стадионот на Селтик за време на двоминутното молчење се слушаше огномет кој го предизвикаа навивачите на „келтите“.

Овој потег очекува наиде на осуда кај сите медиуми во Велика Британија.