Никој не е повреден во инцидентот, ниту настанот влијаеше врз работата на Парламентот, кој беше во процес на дискутирање за разрешување на претседателот Игор Зорчич, објави СТА.

Полицијата потврди дека биле повикани поради овој случај околу 19 часот и дека бунтовникот бил уапсен.