Во етно селото  Брезна во Црна Гора , во тек е традиционален натпревар во лежење. Тројца натпреварувачи се уште се борат за наградата од 300 евра. Соборен е и рекордот, пренесува РТЦГ.

„Рекордот од пред две години, кој беше 52 часа, беше соборен“, сега е 93 часа,  рече сопственикот на Етно-селото  и организатор на натпреварот, Радоје Благојевиќ.

Имаше десет кандидати за десеттиот јубилеен натпревар, кој започна пред пет дена.

„Останаа уште три најупорни. Тие се упорни и велат дека нема да станат  “, рече Благојевиќ.

Тој рече дека правилата на натпреварот се сменија малку оваа година.

„Дозволено е да се оди во тоалет по 8 часот, така што можеби беше лесно да се собори рекордот од 52 часа од минатата година, бидејќи не можеа да одат во тоалет“, рече Благојевиќ.

Двајца момци, Никшиќ и Дубравко од Подгорица, се уште се во трка, пренесува РТЦГ.

„Станавме пријатели, сега сме како семејство, тие не бараат, не смеат да кажуваат многу за јадење или пиење“, рече организаторот на натпреварот.

Натпреварувачите велат дека не е лесно да се лежи

„Читаме нешто по телефон, разговараме со гостите, убаво е да се дружиме.