Како што пренесуваат светските медиуми, возот се излизгал од шините, а со еден дел од вагоните удрил во страните од тунелот, објави противпожарната служба.

За време на несреќата, во возот имало 350 патници.

Од првите четири вагони биле евакуирани 80 до 100 лица, додека е многу тешко да се пристапи до преостанатите четири вагони кои се деформирани и тешко пристапни, јавуваат светските медиуми.