Тој нагласи дека САД потпишале доволно договори со други производители на вакцини за да ја имунизираат целото население.

– Се уште не е решено дали ќе се користи вакцината Астра Зенека, рече Фаучи, додавајќи дека САД веќе имаат доволно вакцини за да ги покријат сите потреби без употреба на АстраЗенека.

Во март, Њујорк Тајмс објави дека САД собрале десетици милиони дози на Астра Зенека, но иако се уште не може да ги користи бидејќи вакцината не е одобрена, не се согласи да ги пренасочи на десетици на земји каде што веќе доби таа вакцина дозвола за употреба.