– Сите средби донеле бенефит, очекуваме исчекори и подобра иднина за сите наши граѓани, очекувам дека низ разговори можеме да најдеме решение, рече Заев пред медиумите при неговото пристигнување во седиштето на НАТО.

Тој потсети дека Македонија е кандидат за членство со препорака за почеток на преговори повеќе од 16 години.

– Очекувам нашиот прв, источен сосед, Бугарија конечно да даде поддршка за првата меѓувладина конференција, изјави Заев.