Засега нема информации за евентуални жртви и причинета материјална штета.

Надлежните соопштија дека не постои опасност од појава на цунами, а американската служба за следење на земјотреси потврди дека измерената јачина на потресот изнесувала 6,8 степени.

Супербрзите возови времено го прекинаа сообраќајот, а безбедноста на локалните железнички линии на долги релации се контролира долж пругата, но без доцнење во сообраќајот на редовните линии.