-Имено, асфалтниот слој што беше поставен на пристапниот пат кој што води до модуларната болница во Штип се ронеше и при самиот допир.

По обелоденување на овој скандал власта мораше да го отстрани неквалитетниот асфалтен слој и да го подготви патот за нов слој.

Се спречи уште една криминална зделка која што беше договорена помеѓу директорот на болницата и изведувачот. Самиот овој скандал само уште еднаш докажа како во Штип се делат тендери и се прават криминални зделки.