Вирусот е откриен кај 53-годишна жена. Таа е прва заболена од април минатата година.

Од почетокот на памдемијата на Фиџи имаше сто заразени лица, а двајца починале од последици на Ковид-19.

– Со цел да спречиме понатамошно заразување и да ги следиме контактите на заразеното лице, од денеска прогласуваме карантин во областите Нада и Лаутока, се наведува во соопштението на Министерство за здравство.