Дваесет мобилни телефони биле одземени од затвореници, главно членови на Кавачкиот и Шкаљарскиот клан при претрес во затворот Спуж. Овој затвор е еден од најбезбедните и затвори во Црна Гора.

Луѓе од надвор со дрон ги фрлиле телефоните во дворот. Тие точно знаеле каде да ги спуштат, градат дупка во дворот и ги кријат телефон во неа. Така, при претрес на просториите во кои престојуваат затворениците полицијата не може да најде ништо.