Станува збор за уште една пратка од 3.000 дози кои се всушност втора доза за медицинскиот персонал кој беше вакциниран со вакцината „Спутник“.

Досега со донацијата од Србија и Русија во земјава се вакцинирани околу 7.000 здравствени работници.