Повеќе од 624.000 луѓе влегле во Полска од Украина.

Околу 624.500 луѓе преминале во Полска од Украина од почетокот на руската интервенција на 24 февруари, соопшти денеска полската гранична служба.

Околу 99.200 луѓе влегле во Полска само во четвртокот, според Ројтерс.