Македонците кои и вечерва по трет пат масовно излегоа на протест против францускиот предлог од пред Владата продолжија кон Собранието на Република Македонија.

Претходно револтираните граѓани ја пробија заштитната ограда и со предмети фрлаат кон Влдата.

Францускиот предлог е неприфатлив за Македонците и оттука доаѓа големото незадоволство и револтираноста награѓаните, бидејќи со истиот, практично и се самоукинуваме ко нација.