Средбата ќе се одржи во 15 часот во Вила Водно.

Мицкоски пред два дена информираше дека партијата одлучила да ги одмрзне односите со претседателот, по што била договорена денешната средба.

Двете теми на кои што ќе се разговара на средбата се случувањата од 27 април и актуелната политичка и економска состојба во која се наоѓа нашата држава моментално.

Изјавите кои ќе бидат дадени по средбата, можете да ги погледнете во живо на линкот во продолжение: