Во раамките на тие активности, ВМРО-ДПМНЕ вечерва со почеток од 20:15 ќе одржи мини митинг пред ТЦ во Лисиче, на кој ќе се обрати и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан МИцкоски.