Денеска со почеток во 19 часот пред Владата граѓаните повторно ќе излезат на протест „Ултиматум – НЕ благодарам“ .

Како што се најавува, протестот ќе започне пред Владата, а потоа ќе продолжи преку Министерството за надворешни работи до Собранието .

Граѓаните и денеска масовно ќе се спротивстават на понижувачкиот предлог за Македонија со кој се прифаќаат сите бугарските услови.

Веќе неколку дена голем број граѓани протестираат искажувајќи дека се против францускиот предлог.

Протетсот можете да го следите во живо на линкот во продолжение: