Граѓаните на денешниот протест против францускиот предлог од Владата се упатија кон Собранието.

Денеска е четврти ден по ред како грѓаните својот револт го искажуваат против Владата за која прифатлив е францускиот предлог со кој се губи посебноста и самобитноста на македонскиот народ.