Денеска (26.03.2023) во 12:00 часот во просториите на Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ, во Палата др. Христо Татарчев (Плоштад ВМРО бр. 1), ќе се одржи панел дискусија на тема „Алармантните состојби во македонската дипломатија“, на која свое обраќање ќе имаат:

Антонијо Милошоски, пратеник и поранешен министер за надворешни работи
Зоран Дабиќ, амбасадор и претседател на Македонски дипломатски синдикат
Марјан Ѓорчев, амбасадор
Модератор: доц.д-р Викторија Трајков кариерен дипломат и стратешки соработник за меѓународна соработка на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.