Тие бараат итно средба со премиерот Зоран Заев, на која ќе побараат од него да ја преиспита ваквата своја најава за смена на Пауновски.

Тие се револтирани од ваквите најави, а според нашите информации, дел од вработените во ДПИ од регионалните одделенија на Инспекторатот, веќе се тргнати кон Скопје, со цел да го искажат својот револт и несогласување со ваквата најава.

Според Фактор мк, инспекторите веќе почнале да потпишуваат и петиција, со која бараат да се преиспита ваквата најава за разрешување на директорот на ДПИ, Стојко Пауновски.

Целиот текст на следниот ЛИНК.