Фаучи во изјава пренесена од Ројтерс вели дека „Делта варијантата“ или кај нас позната како „Индискиот сој“ во моментов е најголемата закана према САД во обидот да се извојува победа над вирусот.

Сепак, Фаучи уверува дека има начин за справување со истиот.

– Добри вести: Нашите вакцини се ефикасни против Делта варијантата, оптимистички истакна Фаучи.